Pagrindinis architektūraNuo abato iki menininko: nuostabi Abbots Grange kelionė, Worcestershire

Nuo abato iki menininko: nuostabi Abbots Grange kelionė, Worcestershire

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Namas su prieangiu. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka Kreditas: Paulo Hignamo / „Country Life Picture“

Namas, pastatytas Pershore abatui 14 amžiuje, buvo restauruotas kaip amerikiečių menininko studija ir vėliau tapo šeimos namais. Alanas Calderis apibūdina šio nuostabaus „Cotswolds“ pastato raidą. Paulo Highnamo nuotraukos.

Pačiame šiauriniame Brodvėjaus kaimo centre, esančiame už aukštų kukmedžių gyvatvorių, „Cotswolds“ yra pastatas, kuris beveik prieš tris šimtmečius vaizduoja vaizdingus XVII amžiaus namus garsiojoje Didžiojoje gatvėje. Pastatytas apie 1330 m., Tai yra ne tik išskirtinai svarbus viduramžių vidaus architektūros pavyzdys, bet ir pats išbaigčiausias jo laikų namas, pastatytas asmeniniam abato naudojimui už jo vienuolyno Anglijoje. Nuo 1880 m. Restauruotas ir plečiamas etapais, namas vėliau buvo pakeistas, parodantis išradingą, tačiau simpatišką Menų ir amatų judėjimo dvasią.

"Visų pirma religinių namų vadovai pradėjo gyventi šiuose dvaruose, statydami namus, kurie būtų proporcingi jų turtui"

Pershoro benediktinų abatija teigė, kad Brodvėjaus dvarą turėjo bent jau nuo 10 amžiaus. Jų nuosavybė buvo patvirtinta 972 m. Karališkojoje chartijoje. Dvaras turėjo egzistuoti nuo anglosaksų laikotarpio, tačiau dabartinis Abbots Grange yra daug. vėliau pastatytas pastatas, pasikeitęs abatijos dvarų organizacijoje per XII – XIII amžių.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Viduramžių salė. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Šiuo laikotarpiu, užuot tvarkydami bendrą turtą, daugelis benediktinų vienuolynų ėmė paskirti savo valdose esančius dvarus tam tikriems pareigūnams, vadinamiems paklusniesiems - tokiems kaip rūsys, zakristijonas ar abatas - kurie panaudos įplaukas savo pareigoms atlikti. Netyčinė to pasekmė buvo ta, kad šių susitarimų naudos gavėjai turėjo precedento neturintį savarankiškumą nuo savo bendruomenių. Šiuose dvaruose pradėjo gyventi ypač religinių namų vadovai, statydami namus, kurie buvo proporcingi jų turtui.

Šitaip perskirstant vienuolijos apdovanojimą vienuolynu, Brodvėjus XIII amžiaus pradžioje perėjo Pershore'o abatas. Be to, 1251 m. Karalius abatams suteikė „nemokamus ginklus“. Ši karališkoji medžioklės licencija išreiškė viešpatavimą ir taip pat gali reikšti, kad turtas tapo atsitraukimo ir atsipalaidavimo vieta.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Iš dokumentinių įrašų neaišku, kas pastatė Abbotsą Grange'ą, nors remiantis techninėmis architektūros detalėmis - tokiomis kaip langų vėžių schemos, lipdiniai ir dvigubų kreivių arkų, vadinamų „ogees“, naudojimas - visa buvo pastatyta vienu metu ir tikriausiai datuojama maždaug 1330 m. XIV amžiaus pradžioje buvo reikalaujama išskirtinių išlaidų pastatyti namą iš akmens (o ne su mediniu karkasu). Šis faktas, jau nekalbant apie darbo kokybę, pabrėžia santykinį „Grange“ užmojį.

Tai yra staigmena, nes Pershore bendruomenė pripažino didžiulį skurdą XIV amžiaus pirmoje pusėje. Akivaizdu, kad abatas turėjo pasistatyti namą iš savo nepriklausomų išteklių. Labiausiai tikėtinas globėjas, kaip nustatė Edwardas Impey, yra abatas Williamas de Herwyntonas.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Prieškambaris. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Jis buvo išrinktas 1307 m. Ir atsistatydino iš pareigų 1340 m. Galbūt jis čia pasitraukė.

Abato sukurtas namas yra neįprastai gerai išsilaikęs, nors ir stipriai restauruotas. Jos centre buvo salė, aukštas interjeras, iš pradžių šildomas atvira ugnimi ir uždengtas atviru dviejų įlankų stogu. Puikūs mediniai breketai, dalijantys stogą, anksčiau kilo iš akmens velenų, retos detalės. Laikydamiesi vidurio kambario, velenai ir petnešos tikriausiai apibrėžė abato stalo dazos plotą prestižiškesniame „aukščiausiame“ kambario gale.

Atitinkamas „žemas“ galas buvo įrengtas su įėjimo durimis. Šalia šiaurinės frontono sienos yra trys durys, vedančios į virtuvę, sviestas ir sandėliukas. Autonominis virtuvės pastatas gali būti parodytas Edvardo Blore'o piešinyje apie 1820 m. (Britų biblioteka, Add. MSS 42018, f. 15). Vėlesniais viduramžiais buvo įprasta įėjimo ir tarnybines duris atjungti nuo salės korpuso. Brodvėjaus pastatas buvo ankstesnis už laikotarpį, kai tokie susitarimai tapo įprasti, todėl iš pradžių tokio ekrano nebuvo.

Abbots Grange Brodvėjaus Vorčesteršyre. Pietinio aukščio nuotrauka: Paulo Highnamo / Country Life Picture Library

Į pietus nuo salės yra dviejų aukštų skersinis sparnas, kurį, matyt, sudarė salonas apačioje ir miegamasis kambarys su židiniu. Iš pastarosios buvo galima patekti į nedidelę išsikišančią koplyčią. Koplyčios apatinis aukštas atidaro aukštą salės galą ir galėjo būti panaudotas kaip buitinė erdvė trauktis iš salės.

Šis namas išliko Pershore'o abatų nuosavybėje be esminių pakeitimų iki 1538 m., Kai jį užgrobė karūna. Per ateinančius kelis šimtmečius pastatas priklausė daugybei privačių asmenų ir buvo pritaikytas viduje. 1800 m. Jis buvo naudojamas kaip parapijos darbo namas ir kaliniams, laukiantiems pasirodymo Worcesterio teismuose, apgyvendinti. Vėliau jis buvo pritaikytas kaip trys kotedžai.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Frank Millet studija, pastatyta 1908 m., Buvo padalinta į dalis. Apatinė dalis dabar yra valgomasis, apšviestas per pusę didžiulio lango. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Susilpnėjus audiniams, pastato ateitis išliko pusiausvyroje, kol XIX amžiaus pabaigoje antikvariniai ir romantiški Brodvėjaus atradimai buvo dar kartą.

Namas 1875 m. Buvo aprašytas Didžiosios Britanijos archeologų asociacijai, o 1881 m. „The Builder“ paskelbė išsamų audinio tyrimą. Remiantis pridedamu straipsniu, tuometinis savininkas ponas Halliwellas-Phillippsas, neseniai įsigijęs pastatą, buvo taip sužavėtas jo archeologinės svarbos, kad pasiūlė atsisakyti savo planų (parengtų architekto Johno Robinsono), kad jis būtų atkurtas kaip apsigyventi ir, priešingai, „padaryti jį saugų nuo laiko ir oro sąlygų poveikio tyrinėti ir tirti visus antikos mėgėjus, kurie gali norėti joje apsilankyti“.

„Susijaudinęs dėl pranešimų, kad ketina jį paversti namu, senovės pastatų apsaugos draugija jam parašė, ragindama atsargiai“.

Vis dėlto susidomėjimas Brodvėju ir toliau augo. Tarp tų kaimo, kurį žavėjo, būrys turtingų amerikiečių, kurie jį matė kaip nepaliestą kaimo idilę su puikios kokybės ir individualumo turinčiais liaudies pastatais. Kai kurie iš jų praėjo apsistoję „The Lygon Arms“, kuris buvo pertvarkytas kaip tarptautinės reputacijos viešbutis. Įsikūrė kitos, tokios kaip charizmatiškoji Amerikos Šekspyro scenos aktorė Mary Anderson de Navarro, žvilganti finta de Siecle'io Brodvėjaus visuomenės kapelija. 1894 m. Ji nusipirko teismo sodybą Aukštutinėje gatvėje, kurioje vaidino Europos karalius, ministrus pirmininkus ir garsius savo draugus GF Wattsą, Henrį Jamesą, JM Barrie, lordą Tennysoną ir Edwardą Elgarą.

Kitas šio apskritimo veikėjas buvo amerikiečių menininkas Frankas Milletas, kuris persikėlė į kaimą 1885 m. Iš pradžių jis gyveno Farnhamo namuose, paskui - Russello namuose, tačiau pateko į Abbots Grange'ą, kad galėtų jį naudoti kaip savo studiją. Autobiografijoje „Keletas daugiau prisiminimų“ (1936 m.) De Navarro aprašė savo apsilankymus Grange mieste, kur ji liudys Millet, John Sargent, Edwin Abbey, Lawrence Alma-Tadema ir Alfredo Parsonso darbus.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Puikus kamerinis miegamasis. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Atmosferinis viduramžių pastato interjeras suteikė foną Millet istoriniams paveikslams, įskaitant galbūt garsiausią jo paveikslą „Tarp dviejų gaisrų“, kurį de Navarro ryškiai apibūdino kaip „puritoną pamaldžiomis rankomis ir velniškomis akimis tarp dviejų tarnaujančių venų“.

Iki 1892 m. Millet įsigijo turtą ir pradėjo jį remontuoti. Susijaudinęs dėl pranešimų, kad ketina jį paversti namu, Senųjų pastatų apsaugos draugija (SPAB) jam parašė, ragindama atsargiai. Tačiau laiškas buvo neteisingai nukreiptas, o jo atsakymas - saugomas SPAB archyvuose - datuotas daugiau nei po dvejų metų, 1894 m. Rugsėjo 10 d., Paaiškino, kad jis atliko tik būtiniausius remonto darbus ir neketino gyventi pastate. Jis toliau tikino SPAB, kad didysis architektas seras Arthuras Blomfieldas patvirtino jo planus.

Kai po metų, 1895 m. Spalio 13 d., Apsilankė visuomenės narys, jis buvo aprodytas aplink statybvietę: nuimtas salės stogas, išardytos vidinės pertvaros (atskleidžiant daugybę architektūros fragmentų, kurie vėliau buvo pakartotinai panaudoti pastatas) ir didžioji dalis gipso iš interjero buvo nuplėšta.

Apgailestaujant, kad lankytojas pranešė, kad tai buvo „atkūrimas“ ir kad jis atvyko per vėlai, kad padarytų daug gero. Miltas, kuris akivaizdžiai vadovavo projektui, apvažiavo svetainę kalbėdamas tokiu entuziazmu ir animacija, kad buvo sunku „ištarti žodį į kraštus“; jis dirbo su tokiais skausmais, kad iš naujo sukurtų pradinę pastato formą, kuri, jo manymu, buvo „absoliučiai neklystama“. Jis apibūdinamas kaip įrašęs visas projekto detales į dienoraštį.

Abbots Grange Brodvėjaus Vorčesteršyre. Elizabetano kamera. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

1907 m., Daugiau nei po dešimtmečio, Millet paskyrė savo architektu Londone glazūrietį Andrew Prentice (1866–1941) savo architektu pratęsti pastatą. Škotas atvyko de Navarro, įdarbinusio jį teismo fermoje, rekomendacija.

Jis taip pat buvo pritaikęs netoliese esančią „Orchard“ fermą ledi Maud Bowes-Lyon ir vėliau suprojektuos didelį naują namą kaime, vadinamą „Luggershill“ (1911), skirtą Alfredui Parsonsui, ir „Lifford Memorial Hall“ (1915).

„Didžiausias iš dviejų naujų priestatų yra pradurtas įspūdingu 24 šviestuvų pavidalo ir perpieštu langu, kuris užlieja apšvietimą į tapytojo studiją“.

Prentice suprojektavo naują, dvigubo aukščio, studijos sparną šiauriniame Abbots Grange gale. Jis yra denacionaliai atsuktas nuo viduramžių salės linijos, o atitvarai sudaryti taip, kad atkartotų senojo pastato sienas. Didžiausias iš dviejų naujų priestatų yra pradurtas įspūdingu 24 šviestuvų pavidalo ir perpieštu langu, kuris skleidžia apšvietimą į tapytojo studiją.

Restauruotas namas buvo paminėtas „Country Life“ (1911 m. Sausio 14 d.), O architekto originalūs jo dizaino akvarelės brėžiniai saugomi Worcestershire archyvo tarnybos archyvuose.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Rytinis priekis su 1330-ųjų salė ir koplyčios projekcija į kairę bei 1908-ųjų metų pratęsimas su studijos langu dešinėje. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Soros žuvo ant „RMS Titanic“ 1912 m. Paskutinį kartą jis buvo matomas padėti moterims ir vaikams į gelbėjimo valtis. Vėliau jo šeima ir daugelis jo draugų Brodvėjuje turėjo jo atmintyje pastatytus gražius naujus vartų vartus į Šv. Eadburgo bažnyčią.

Po mirties jo našlė Lily įpareigojo Prenticą padalyti savo velionio vyro dvigubo aukščio studiją, sukurdama piešimo kambarį, dabar valgomąjį, ir miegamąjį pirmame aukšte su dviem miegamaisiais aukščiau. Prentice taip pat suprojektavo priestatą namo pietvakariniame kampe, sudarytą iš vieno aukšto su scilery, sandėliuku ir parduotuvėmis. Šis prailginimas buvo išplėstas, kad būtų sukurtas dviejų aukštų sparnas, įskaitant viršuje virtuvę su miegamaisiais.

Po dvidešimties metų, 1933 m., Įvairiapusiam ir talentingam Birmingamo architektui Charlesui Batemanui (1863–1947) buvo pavesta atlikti tolesnius darbus Abbots Grange'e. Batemanas buvo žavisi už sumanų ir dailų Cotswoldo darbą, kurio pavyzdinis projektas buvo „The Lygon Arms“ atkūrimas. Jis taip pat dirbo su daugeliu kitų istorinių kaime esančių objektų, taip pat su dideliais XVII amžiaus namais „Tower Close“ („Country Life“, 2014 m. Liepos 16 d.) Ir „Green Close“, esančiais netoliese esančiame Snowshill kaimelyje.

Abbots Grange Brodvėjuje, Vorčesteršyre. Kamera po koplyčia. Nuotrauka: Paulo Highnamo / „Country Life“ paveikslų biblioteka

Jo užduotis „Abbots Grange“ metu buvo suprojektuoti dviaukštį įėjimo sparną vakarinėje turto pusėje, kuris viršuje turėjo būti prieangis, salė ir miegamasis. Batemanas pagarbiai sekė esamo pastato medžiagas, masę ir projektavimo žodyną, tačiau jo trafaretas priekyje buvo novatoriškas ir idėjinis.

Jis suprojektavo atvirą prieangį, priartintą per akmens kolonadą su kvadratinėmis kolonomis ir dviem raumeningomis centrinėmis apskritomis kolonomis. Virš įėjimo miegamasis buvo apšviestas konservuotu orielio langu su šluojančiu akmens šiferio stogu pagal XVII amžiaus Cotswold tradiciją. Miegamajam buvo suteiktas prekės ženklo „Bateman“ bruožas - skydinės skliautinės lubos.

Pastaruosius 20 metų pastatas priklausė Taee šeimai, kurios „Cotswolds“ įkurtas amatų kepyklų ir arbatos kambarių verslas „Huffkins“ tiekia didžiąją dalį karališkųjų rūmų, taip pat aukštos klasės mažmenininkams visame pasaulyje. Taeesai įsimylėjo šį turtą, įvertindami jo istorinę ir architektūrinę svarbą kaip vieną geriausiai išlikusių viduramžių, buitinių vienuolinių pastatų.

„Abbots Grange“ yra šeimos namai, tačiau kai kurios jų dalys siūlomos kaip išskirtinis būstas Brodvėjaus lankytojams. Čia, vieno vaizdingiausių Cotswolds kaimelių centre, svečiai gali patirti nuostabaus ir reto viduramžių pastato atmosferą ir atmosferą.

Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite www.abbotsgrange.com.

Padėka: Edwardas Impey ir Matthew Slocombe


Kategorija:
Kaip išsirinkti nepriekaištingus paklodės: „Žmonės mano, kad kuo didesnis skaičius, tuo geriau - taip nėra“
Vrakas su gofruotu stogu ir supuvusiomis sienomis tapo žavia atostogų nuomos nuosavybe