Pagrindinis architektūraKaip architektė Sandra Coppin simpatiškai atnaujino modernų namą Viltšyre

Kaip architektė Sandra Coppin simpatiškai atnaujino modernų namą Viltšyre

Kreditas: Dylanas Thomasas

„Kiekvienas elementas tarnauja tikslui“, - sako Sandra Coppin iš „Modern“ turto, kurį ji atnaujino savo namams, persodindama medžiagą taip, kad niekas nenukentėtų.

Sandra Coppin gyveno Bertholdo Lubetkino „Highpoint II“, garsiajame ankstyvojo modernizmo judėjime, tačiau su dviejų dukterų šeima ji su vyru Nico pajuto, kad mažas butas Highgate, N6, tačiau architektūriškai progresyvus 1930-ieji, buvo gana ankšti savaitgaliais.

Galimybė atidaryti nekilnojamojo turto svetainę juos nukreipė į Viltšyro miestą, kur rinkoje buvo modernus namas, kuriam reikia meilės ir priežiūros.

Tai buvo Anstumo slyvų namas, pastatytas Rogeriui Rigby ir jo žmonai Patricijai 1964 m.

Jis stovi stataus kranto šone, kurio gale yra senovinis takas ir medis; priešais, už daugiau medžių, yra nedidelė kaimo bažnyčia ir XVI a. pastatas, žinomas kaip „The Commandery“, nuoroda į riterių ligoninės valdytoją, kuris dvarą valdė viduramžiais.

Dirbdamas „Arup“, Rigby buvo susipažinęs su inžinerija ir dizainu, nors pats nebuvo nei inžinierius, nei dizaineris.

Dėl architekto jis kreipėsi į savo draugą ir kolegą Serą Philipą Dowsoną. Dowsonas pamatė, kad svetainei reikia atraminės sienos; virš jo jis pakreipė vieną plokščią stogo kvadratą, paremtą ant medinės konstrukcijos. Pagrindiniai namo fasadai yra visiškai uždengti stiklu.

Namas buvo realizuotas jaunesniojo architekto Arupo biure: Davidas Levittis (vėliau iš Levitt Bernstein), žinomas dėl Brunswick centro Bloomsbury. Statybos apribojimai ir mažas biudžetas reiškė, kad dizainas buvo pritaikytas prie esminių dalykų. „Kiekvienas elementas tarnauja tikslui“, - sako Sandra, bakstelėdama į vieną iš stogo atramų medinių stulpų.

Griežta statybų ekonomika sukuria savo estetiką, kuri dar labiau patraukli XXI amžiuje.

Namas netrukus buvo baigtas statyti, tačiau toliau vystėsi, pasitelkdamas Rigbio draugų Peterio ir Alisono Smithsonų, „The Economist“ pastato, St James gatvėje, SW1, architektų, kurie turėjo namą netoliese, įsivaizdavimą. Be kitų patobulinimų, Petras suprojektavo švelniai kylantį kelią ir rampą, kurie atsigręžia į save, kad palengvintų nuolydį ir padidintų akivaizdų sklypo, kuris yra tik trečdalis akro, plotį.

Izoliacija buvo mažai svarstoma amžiuje prieš aštuntojo dešimtmečio energetikos krizę. Nors kopinai norėjo kuo mažiau įsikišti, apsilankymai šaltomis žiemos dienomis įtikino juos įrengti šildymą. Pirmojo aukšto gyvenamosios patalpos grindys - tiek svetainė, tiek virtuvė - buvo paimtos, grindimis šildomos iš oro šaltinio šilumos siurblio ir, atsižvelgiant į pirminį paprastumą, klojamos betoninėmis grindinio plokštėmis, gruntinėmis iki žemės paviršiaus. lygus paviršius. Atskira studija buvo šiek tiek padidinta.

Namo taisyklė yra, kad viskas turėtų būti pakartotinai išdėstyta, kur įmanoma, taigi nuo suyrančio stogo nuimtas cinkas vėl atsirado kaip stalviršiai, ilsisi ant pramoninių laikiklių. Rezultatas yra pagarbos, meilės ir išradingumo kūrinys, kurio atsarginis grožis yra priešnuodis vartotojiškumui ir pertekliui.

Norėdami sužinoti daugiau apie „Coppin Dockray Architects“, apsilankykite www.coppindockray.co.uk


Kategorija:
Mūsų šešios mėgstamiausios auklės fantastikoje ir kine
Pirmieji Škotijos oficialūs sodai, atnaujinti geometriniu tikslumu