Pagrindinis architektūraInce pilis, Kornvalis: kaimo namas, iškilęs iš liepsnos

Ince pilis, Kornvalis: kaimo namas, iškilęs iš liepsnos

Pagrindinis pilies priekis, kurio durys yra pirmo aukšto lygyje. artėjama link prospekto. Kairėje yra sąskaita Turkijos ąžuolas.
  • Populiariausia istorija

Sunkus gaisras gali būti sodybos pabaiga, tačiau kartais tai taip pat gali suteikti galimybę jautriai ir apgalvotai pakeisti pastatą, kaip atranda Rogeris White'as. Paulo Highnamo nuotraukos.

Įsikūręs puikioje vietoje su vaizdu į Lynherio upės žiotis, „Ince“ yra architektūriškai vienas iš neįprasčiausių ir įdomiausių kaimo namų Kornvalyje. Tai priklauso grupei jakobietiškų namų, kurie, atrodo, semiasi įkvėpimo iš didžiųjų viduramžių pilių bokštų ar laikų, iš kurių nemažai - įskaitant Corfe, Dorset ir Dover, Kent - šiuo laikotarpiu buvo kruopščiai pertvarkyti ( Šalies gyvenimas, 2012 m. Gegužės 30 d.).

Žymiai ankstesnis ir vietinis įkvėpimas galėjo būti Edgcumbe kalnas (baigtas 1553 m.), Esantis už kelių mylių nuo Tamaro žiočių, su jo centralizuotu planu ir plonų, prabangių kampinių bokštų kvartetu.

Nors Ince yra daug mažesnis, „Ince“ taip pat sudaro stačiakampė šerdis su keturiais kampiniais bokštais ir, kaip pirmą kartą pastatyta, viskas buvo kovota. Pastato durys ir langai yra išpjaustyti iš vietinio granito, tačiau sienos yra iš plytų, anksčiausiai kartai ši medžiaga buvo naudojama Kornvalyje.

Kornvalio apžvalgoje (1602 m.) Richardas Carevas, gyvenęs netoliese Antonijaus, plytų ir virvių sienas apibūdino kaip negalinčias „prapūsti Kornvalio oro sąlygų, o naudojimas buvo pripažintas <...> toks nerentabilus, nes jis nėra tęsiamas“. Taigi plytų panaudojimas - tiek pagamintas vietoje, tiek importuotas - būtų privertęs šį namą išsiskirti XVII a.

Vaizdas į 18-ojo amžiaus židiniu restauruotą piešimo kambarį.

Taigi maža staigmena, kad raudona plyta buvo panaudota išorėje, kad būtų sukurta įspūdinga polichromatinė namo apdaila (kurios pėdsakai vis dar aiškiai matomi). Viršutinės aukščio dalys, įskaitant parapeto karnizą ir apatinius bokštų kampus, dedamos skiedinio dalimi, kuria siekiama sukurti iliuziją, kad audinys pagamintas iš pjaustyto akmens dviem spalvų tonais.

Taip pat bokštuose buvo stačiakampės skiedinio plokštės, papuoštos juodai baltais deimantų perinamaisiais dažais. Pastaroji detalė aiškiai skirta paaštrinti vadinamąjį vystyklų papuošimą - mūro modelius, sukurtus naudojant degtas ar spalvotas plytas.

Yra du pagrindiniai namo aukštai. Viršutinis yra svarbesnis ir pasiekiamas plačiu išorinių laiptų skrydžiu. Interjere nutiko tiek daug, kad detalųjį planą galima rekonstruoti tik remiantis archeologija ir spėliojant, tačiau panašu, kad kiekviename šerdies aukšte buvo šeši kambariai, trys priekyje ir trys užpakalyje (viduryje du visada nešildomi), ir niekada nebuvo grandiozinių juos jungiančių laiptų, tik spiraliniai laiptai kampiniuose bokštuose.

Biblioteka su savo „Bossi“ darbo židiniu.

Ince'ą pastatė Henry Killigrew, kuris 1639 m. Įsigijo žemę kaip dalį didesnių žemės pirkimų, kurie perorientavo jo interesus nuo Esekso (kur galbūt išplėtė meilę plytoms) iki Kornvalio. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas „West Looe“ parlamento nariu ir, tikėtina, numatė naująjį namą kaip savo galios bazę. Remiantis teisininko pastaba, kurią nustatė Stepheno Robertso tyrimas, ji buvo pradėta 1640 m. Ir, matyt, kainavo apie 1500 svarų sterlingų.

Tačiau Killigrew'as statė nepalankų Anglijos istorijos momentą ir 1645–66 m. Atsidūrė namo priešais Plimute įsikūrusias parlamentines kariuomenės dalis. Iš tikrųjų buvo spėliojama, kad buvo suplanuotas dar vienas aukštas, tačiau dėl politinės padėties nepridėtas.
Namas tikriausiai vis dar nebuvo baigtas statyti, kai 1653 m. Jį įsigijo Truro meras (ir būsimasis parlamento narys) Edwardas Nosworthy, ir iš tikrųjų plukdomoje viršuje virš durų pasirodo jo herbas, o ne Killigrewo herbas.

Kai 1727 m. Išorė buvo užfiksuota Edmundo Prideaux'o piešinyje, ji vis dar turėjo savo bokštų atitvarus ir langus su monolitiniais ir tarpiniais langais, tačiau tam tikru šimtmečio metu juos pakeitė atitinkamai piramidiniai stogai ir varčios. Nepaisant to, baigtas rezultatas visiškai nesiskyrė nuo kitų šiuolaikiškų sodybų labai konservatyvioje apskrityje, kuri XVII amžiaus viduryje ir toliau perėmė ankstesnių kartų plano formas ir architektūrines idiomas.

Laiptai, kurie yra rekonstruoto namo centre. Stiklinis ekranas sudaro vidinę verandą.

Siūlymai, kad tai gali atspindėti prancūziškų pastatų įtaką (pavyzdžiui, Paryžiaus pakraštyje esantis milžiniškas Château de Madrid), yra išgalvoti, tačiau tiesa, kad Killigrew'as buvo gerai susijęs nacionaliniu lygiu. Per savo tėvo pirmąją žmoną jis buvo susijęs su Cecils ir Bacon, o jo pusbrolis seras Peteris Killigrew turėjo Inigo Joneso suprojektuotą namą Londone - tai tikrai nereiškia, kad Ince turėjo tokią rafinuotą kilmę.

XX amžiuje įvyko keletas interjero pakeitimų: 1920 m., Vadovaujant menų ir amatų architektui Ernestui Newtonui, septintajame dešimtmetyje (1967 m. Kovo mėn. „ Šalies gyvenimas“, 1967 m. Kovo 16 ir 23 d.) Ir galiausiai po rimto gaisro 1988 m. Septintojo dešimtmečio namo darbai tapo blogos būklės, kurį įgijo Viscount Boyd (buvęs konservatorių politikas ir kolonijinis sekretorius) ir jo žmona Patricia, gim. Guinness. Jie buvo realių užmojų sodininkai, sukūrę tris naujus sodus ir kriauklių namą, inkrustuotą kriauklėmis, kurias lordas Boydas surinko atlikdamas savo kolonijines pareigas.

1988 m. Gaisrą nesąmoningai pradėjo ledi Boyd, kuri buvo beatodairiška rūkalė, turėdama apgailėtiną įprotį, kai ji judėjo, kiekviename kambaryje palikdama uždegtą cigaretę. Po katastrofos, kuri iš tikrųjų užgriozdino pastatą, restauracija buvo suprojektuota ir interjero perplanavimas buvo suteiktas ponios Boydo išrinktos Johno Starko ir Crickmay firmos Anthony Jaggardo (tuo metu našlės, lordas Boydas miręs m.) Metu. 1983 m.), Taip pat jos sūnus ir dukra.

Apatinis Kinijos tapetų skyrius išgyveno iš gaisro. Jis buvo pakeltas ant sienos ir pakabintas virš dado.

Jis turėjo ankstesnės patirties atkuriant Gastoną Grangeą - sudegintą draugo namą Hampšyre. „Kitas veiksnys, - sako dabartinė ledi Boyd, - buvo tas, kad, kai ponas Jaggard buvo nuvažiavęs per kelias valandas, mes manėme, kad sulauksime viso jo dėmesio, ir tai padarėme“.

Gaisras sukėlė lentelę „rasa “ architektams ir klientams, o jos padariniai švenčiami specialiai namui pavestame gaisre. Parengti schemą ir gauti planavimo leidimą prireikė maždaug metų; Ponas Jaggardas komentuoja, kad oficiali valdžia buvo labai naudinga, nes visi vietos planuotojai pasitraukė į Anglijos paveldą kaip inspektorius Francis Kelly.

Ponas Jaggardas ir p. Kelly aštuntajame dešimtmetyje drauge bendradarbiavo diskusijose apie galimą Lulvorto pilies, dar vienos Jokūbo pilies, atstatymą Ince dvasia. „Manau, kad mes pasitikėjome vienas kitu, o tai yra puikus dalykas“, - sako p. Jaggard.

Pirmame aukšte esančiame valgomajame nuo šiol atsiveria vaizdas į upės žiotis.

Buvo nuspręsta grįžti prie pirminio pagrindinių grindų išdėstymo, kuriame trys skyriai priekyje ir gale buvo atskirti stuburo siena. Pagrindinė naujovė buvo įvesti prieškambaryje elegantiškus konsolinius laiptus. Kaip aiškina ponas Jaggardas: „Priešgaisrinė cirkuliacija iš tikrųjų neveikė - buvo tik vienas mažas laiptas kampiniame bokšte, kad būtų galima susieti grindis, todėl reikėjo tam tikros koordinacijos, kad būtų galima įvertinti visą namą“. (Gaisro metu buvo sunaikinti antrieji laiptai, įtaisyti 1960 m.)

Kai tik lankytojas įeina į priekines duris, laiptai įsitvirtina kaip viso plano akcentas. Iš išorės gana netikėta, tai iš tikrųjų yra D plano erdvė, apšviesta viršuje ir su „Doric“ ekranu aplink kreivę. Čia stebina tai, kad išoriniais laipteliais nunešę lankytoją į viršutinį aukštą, laiptai eina ne aukštyn, o žemyn. Tačiau svečiai, įėję į priekines duris, negali iš karto patekti į laiptinę, jie privalo pasukti į kairę arba į dešinę į šalutines patalpas.

Patys ištisiniai laiptai yra sukonstruoti iš grunto akmens ir betono mišinio, o balustradas pagamintas iš S formos kreivių iš kalvystės metalo, elegantiškai sukurto Richardo Quinnelio Ltd iš „Leatherhead“.

Išlikęs Jokūbo pergyvenimas.

Tiesiai į priekį, tolimoje laiptų salės pusėje, bet į kurią reikia patekti tik įžengus į kitų kambarių trasą, o paskui stuburo koridorių, yra kabinetas, kurį pasodina dailus nuteptas durų dėklas ir dvigubos raudonmedžio durys. Jis žvelgia į rytus link Lynher panoramos, o pro prancūziškas duris ketaus išoriniai laiptai, kuriuos pridėjo ponas Jaggard, suteikia galimybę patekti į veją. Ši veja buvo sujungta su kalvos šlaitu, kad apatiniai kambariai galėtų mėgautis puikiais vaizdais į estuariją.

Pagrindinio aukšto šiaurės vakarų kampe dabar yra biblioteka, nuo grindų iki lubų pamušalu su p. Jaggardo architektūriškai suprojektuotomis knygų spintelėmis, iš kurių viena atsiveria, kad būtų galima patekti į gretimą bokšto kambarį. Dūmtraukis čia yra ypač patrauklus, nes yra vadinamojo Bossi kūrinio, kuris buvo populiarus Dubline paskutiniais XVIII amžiaus dešimtmečiais, pavyzdys. Su savo elegantiškais neoklasikiniais motyvais spalvota skiaulėle, įleista į balto marmuro žemę, šis kūrinys pavadintas Dubline įsikūrusio italų amatininko pavadinimu „Pietro Bossi“, nors panašu, kad labai mažai tokių kaminų buvo iš tikrųjų jo pagamintas.

Sakoma, kad dūmtraukį 1920 m. Įsigijo velionės ledi Boyd motina Gwendolyn, ledi Iveagh, iš Dublino namo, kuris tada buvo demonstruotas. Nors jis buvo atvežtas į Angliją, jis niekada nepaliko savo pakavimo dėžės, kol 1967 m. Trys seserys „Iveagh“ neskaičiavo jos. Ponia Boyd laimėjo ir padėjo jį į mažai naudojamą svetainę, kur ji liko - gailestingai nesugadinta - iki gaisro.

1991 m. Gaisras buvo pavestas švęsti rekonstrukciją po gaisro. Feniksas gniaužia atnaujinto pastato planą. Voverės, šeimos ginklų šalininkai atstovauja savininkams.

Ryškiausias iš visų, be abejo, yra nedidelis pirmo aukšto kambarys, kuriame prasidėjo 1988 m. Gaisras. Šis popierius buvo išklotas išskirtiniu XVIII amžiaus kinų popieriumi, kurio nepanaudotus ritinėlius velionė ledi Boyd rado komoda, kurią nusipirko parduodama Endsleigh namuose netoli Tavistoko. Gaisras apgadino juostą aplink kambario viršutinę dalį, tačiau žemupys išliko beveik nepaliestas, nes stiprus vėjas iš netoliese esančios jūros pūtė konflagaciją į šoną į gretimą kambarį, o paskui į viršų.

Ponas Jaggardas pasirinko tikslą įdiegti dado ir perkelti kinišką popierių aukštyn, kad dabar, kai jį atkūrė Allysonas McDermottas, vargu ar būtų galima spėti, kad viskas atsitiko taip, kad būtų sudegintas iki trapumo, kaip ir kiti namai. .

„Shell House“ su stručio kiaušiniu, atgabentu iš Boer karo.

Po visų Ince’o komiksų nenuostabu, kad išliko nedaug originalios XVII a. Puošybos, kurią sudaro tik vienas smarkiai restauruotas viršmanelis su juostų juosta ir dekoratyvinėmis figūromis (1960 m. Kopija yra pirmojo aukšto biliardo kambaryje, sukurtame po gaisras) ir jūrinės frizo su undinėmis, mermenėmis ir delfinų galvomis dalis; tai pakartojo kitose namo vietose „Wheatley“ dekoratyviniai vonios tinkuotojai.

Stebėtina, kad, nepaisant Ince'o ankstyvojo požiūrio į Kornvalio kalbą, tinko darbai nėra labiau pažengę, nei galima rasti daugelyje kitų to laikotarpio Vakarų šalies namų.

Ince buvo perstatyta, perplanuota ir perdaryta, kad atitiktų XX amžiaus pabaigos savininkų, kurie užpildė kambarius savo maloniai įvairia baldų ir paveikslų kolekcija, poreikius. Šis įspūdingas ir charakteringas šio interjero jausmas yra toks, kad sunku patikėti, kad jis buvo sukurtas iš sudegusios nuolaužos mažiau nei prieš 30 metų.


Kategorija:
Humphry Repton: Kaip legendinis sodininkas įkūnijo savo amžiaus dvasią
Neįtikėtinai gražus ir didžiulis namas Cotswolds mieste, kurio ankstesniu naudojimu sunku patikėti