Pagrindinis architektūraPitshill namas: 20 metų restauracija, kuri sukūrė vieną geriausių vietų Vakarų Vakarų Sasekse

Pitshill namas: 20 metų restauracija, kuri sukūrė vieną geriausių vietų Vakarų Vakarų Sasekse

Pietinis aukštis nuo Pitshill namo, Vakarų Sasekso sodo © Paulius Highnam už „Country Life“ paveikslų biblioteką Kreditai: Paul Highnam / „Country Life Pictur“
  • Populiariausia istorija

Didelis restauravimo projektas atgaivino XVIII amžiaus Pitshill namą ir jo sodus. Kaip paaiškino Johnas Martinas Robinsonas, Paulo Highnamo fotografija „Country Life“ paveikslų bibliotekoje apėmė ne tik paprastą remontą.

„Pitshill“ namas stovi įspūdingoje vietoje tiesiai į vakarus nuo Petwortho, Vakarų Sasekse, iš kurio atsiveria puikūs vaizdai į kraštovaizdžio kombainą South Downs link.

Parko teritorija buvo sukurta 1830-aisiais, padarydama įžangą žaviajai vaizdai. Tai buvo vienas iš Ian Nairne purpurinių fragmentų serijoje „Anglijos pastatai“: „Padėtis yra nuostabi net ir Petvorto apylinkėse; nes joje yra Belvederio svetainė, žvelgianti į šiaurę iki Juodkalnio ir pietus iki žemupio. Slėnis į pietus yra gražiai apželdintas aštuoniolikto amžiaus būdu; tai iškart užgožia aukščiausias gamtos peizažas už jo ribų “.

Aikštelėje buvo namas nuo XVII a. Tačiau dabartine forma pastatas yra šauniai neoklasicistinis kūrinys su lygiu portlando akmeniniu fasadu, kuriam puikią septynerių metų restauravimo programą sukūrė Charlesas Pearsonas. Tačiau tai buvo daug daugiau nei renovacija ir remontas; ji taip pat pareikalavo rimtų pagrindų, rekonstrukcijos ir architektūros tobulinimo. Rezultatas - klasikinės tradicijos pavyzdinis kaimo namas, kuris 2017 m. Gavo gruzinų grupės apdovanojimą.

Baseino namas Pitshill namuose, Vakarų Sasekse © Paulo Highnamas „Country Life“ paveikslų bibliotekoje

Naujausiame darbe dalyvavo ne viena dizainerė. Po to, kai turtą įsigijo ponas Pearsonas, jis pasamdė architektą Christopherį Smallwoodą, kuris jau dirbo jam Londone ir Škotijoje. Ponas Smallwood'as buvo atsakingas už bendrą koncepciją dar 2000 m., Visų pirma už centrinės salės patobulinimą, kad būtų sukurta nuostabi erdvė, antrinių viršutinių laiptų įterpimas ir mansardinio stogo su papildomais miegamaisiais, taip pat nauja Doric prieangis vakarinio įėjimo priekyje.

Pitshill namų, Vakarų Sasekso, įėjimas iš priekio © Paul Highnam, „Country Life“ paveikslų biblioteka

Tam darbui buvo gauti statybos leidimai ir statybos leidimai, tačiau programą sustabdė ilgos, parengtos derybos dėl naujo tako ir tilto per dvarą maršruto ir tik 2010 m. Pastatas pagaliau pradėtas kurti. . Iki to laiko ponas Smallwood'as pasitraukė, o projekto ėmėsi „McLeod & Aitken“, Aberdynšyro įmonė, kuri taip pat dirbo „Pearsons Dunecht“ dvare.

Edvardui Bulmeriui interjero darbus rekomendavo atlikti Charlesas Marchas (dabar Ričmondo hercogas), kuriam ponas Bulmeris dirbo „Goodwood“, o „Giles Quarme & Associates“ buvo išrinkti kaip architektai naujam gipso skliautui virš pagrindinių laiptų.

Laiptai Pitshill namuose, Vakarų Sasekse © Paulo Highnamo užmiesčio gyvenimo paveikslų biblioteka

Paskutiniame etape kartu su vadovaujančių amatininkų komanda buvo priimtas patyręs vietos statybininkas Sandy Baxteris, įskaitant Chichesterio mūrinių dirbinių (anksčiau katedros darbai) ir Stepheno Pettiferio iš Coade Ltd komandą; Norwicho Stevensonas tinkavimo darbams; „Hesp & Jones“ - dažams ir auksavimui; Jerry Rothmanas už drožybą ir drabužių gaminimą; ir „AT Cronin“ - langų apmušalams ir apmušalams.

Simonas Johnsonas iš Bath pasirinko sodą ir platesnį kraštovaizdį, kuris apima rekonstruotą ha-ha plotą ir kriauklių namo, taip pat parterio ir vasarnamio remontą. Visiškai išsamūs rezultatai yra labai dėkingi paties Pearsono dalyvavimui schemoje ir supratimui, kad vėlyvosios Regentos estetika geriausiai atitiko istorinį namo pobūdį, nes jis vystėsi.

Korpuso namas Pitshill namuose, Vakarų Sasekse. © Paulo Highnam'as, skirtas „Country Life“ paveikslų bibliotekai

XVII amžiaus namas, iš pradžių vadinamas Holmesu, buvo Petworthovo mūrininko darbas. Joje buvo lentos ir išsikišusi dviaukštė prieangis, panašus į išlikusius Deano namus netoliese esančiame Tillingtone. Jis užfiksuotas 1785 m. Piešinyje, kurį sukūrė šveicarų senovės topografas SH Grimmas, kuris užfiksavo Sasekso pastatus.

Dvarą 1760 m. Įsigijo Viljamas Mitfordas, Mitfordo miesto Nortumberlando Mitfordo kadastas. Jo sūnus Williamas paveldėjo 1777 m. Ir namą rekonstravo kaip savo gyvenamąją vietą, įsigydamas John Soane planus.

Buvo atlikta Soane'o schema, kaip pridėti naują asortimentą su dviem dideliais stačiakampiais priėmimo kambariais (dabar - miegamasis ir valgomasis), besiribojančiais su centrine sale, kad būtų sukurtas naujas rytinis frontas, nors egzekuciją atliko Johnas Uptonas, Petworthovo dvaro inspektorius, vadovaujamas paties Mitfordo, kuris turėjo architekto mėgėjo vardą. Darbai buvo baigti iki 1800 m.

Pietinė prieškambaris Pitshill namuose, Vakarų Sasekse. © Paul Highnam, „Country Life“ paveikslų biblioteka

Naujasis pagrindinis rytų frontas yra padengtas baltu Portlando akmeniu, o kiti pakilimai yra įklijuoti, kad atitiktų, su sklandžiu grindų rūdijimu pirmame aukšte.

Centriniame priestate yra Coade palmių šakos, įrėminančios pakaušį, o stogo parapeto balustrai taip pat yra Coade akmuo. Stiebo detalė ir išpjaustytos aštuonkampės plokštės abiejose pirmo aukšto lango pusėse rodo asmeninę Mitfordo ir jo matininko Uptono ranką, tačiau planas ir geros proporcijos atitinka Soane'o brėžinius.

Tolesnį graikų dvasios darbą 1830-aisiais atliko William Townley Mitford (1817–89). Tuo metu įėjimas buvo perkeltas į vakarus, o visas jo dalis buvo padaryta į kompaktišką stačiakampį bloką. Aplinkinis parkas tuo metu taip pat buvo apželdintas.

Peizažo vaizdas Pitshill namuose, Vakarų Sasekse. © Paulo Highnamas - „Country Life“ paveikslų biblioteka

Puošyba subtiliais klasikiniais karnizais ir marmuriniais dūmtraukiais pagrindiniuose kambariuose iš esmės kilo nuo to darbo etapo. Pulkininko Viljamo Townley sūnus, pulkininkas Williamas Kenyonas Mitfordas (1857–1943), savo ruožtu, XIX a. Pabaigoje į šiaurę pridėjo vieno aukšto biliardo kambario priestatą.

Po jo mirties 1959 m. Namą ir parką William Slade Mitford pardavė 14-osios Bt serui Colville Barclay. Vykdydamas sutarimą po Antrojo karo sumažinti ir padaryti namus lengviau valdomais, naujasis savininkas nugriovė biliardo kambario sparną ir verandą bei pašalino palėpės grindis, padarydamas plokščią stogą savo vietoje.

Nepaisant šio audinio pašviesinimo, pietrytiniame namo kampelyje kilo vis didesnis nuosmukis, nes jis buvo pastatytas ant paruošto žemės paviršiaus. Palaipsniui namas blogėjo dėl priežiūros stokos.

1997 m. Jį nupirko ponas Pearsonas, kuris planavo jį atkurti kaip savo pagrindinį sodybą. Jis nesitikėjo, kad projektui įgyvendinti prireiks 20 metų.

Pietinis aukštis nuo Pitshill namo sodo, Vakarų Sasekse © Paulas Highnamas, skirtas „Country Life“ paveikslų bibliotekai

Ponas Pearsonas yra antrasis 3-iojo vizito grafo Cowdray sūnus ir po tėvo mirties paveldėjo didelį Dunechto dvarą Aberdynšyre - jo vyresnysis brolis Michaelas paveldėjo Cowdray Sasekse. Jis pardavė nelengvą Viktorijos laikų namą Dunechte, atstatęs seną bokšto namą vietoje, tačiau išlaikęs visą žemę, ir nusipirko Pitšilą Vakarų Sasekse kaip savo pagrindinį sodybą.

Jis atvežė dalį Dunechto turinio į pietus, ypač puikius gruzinų portretus valgomajame, ir sukūrė naują kolekciją, skirtą Pitshillui: paveikslus, susijusius su Arkadijos kraštovaizdžio tema, ir tinkamus Regency baldus.

Pitshill namų, Vakarų Sasekso piešinių kambarys. © Paulo Highnamas, skirtas „Country Life“ paveikslų bibliotekai

Raktas į atgaivintą interjerą yra centrinė laiptų salė, beveik kvadrato formos ir kylanti visu namo aukščiu. Jis buvo sugadintas šeštajame dešimtmetyje, kai įsigijo plokščias lubas su utilitarine stogo šviesa, labiau panašia į šiltnamį, o ne į elegantišką gruzinų stoglangį. Naujasis gipso kupolas yra fleituotas Panteono darinio veralis, įrėminantis centrinį okulį ir turintis skraistus su Piranės ereliais.

Svarbi detalė buvo tarpinio anties frizo įdėjimas aplink sienas pirmo aukšto lygyje, kuris padeda apibrėžti architektūrinę erdvę.

Puoštas pono Bulmerio, sienos pirmo aukšto lygyje yra marmurinės, o viršutinės yra nudažytos neoklasikine žalia spalva, sudarančia tinkamą pagrindą dideliam Antonio Zucchi klasicizmo peizažui. Iš pradžių jie buvo nutapyti Roberto Adamo salėje Komptono Vernyje Varvikšyre, iš kur jie buvo pašalinti ir parduoti Amerikai prieš Antrąjį pasaulinį karą.

Studijos Pitshill namuose, Vakarų Sasekse. © Paul Highnam, „Country Life“ paveikslų biblioteka

Įsigyti „Pitshill“, jų nuostabius Adomo įkvėptus rėmus sukūrė ponas Bulmeris, drožinėjo Julianas Stanley, o paauksuoti buvo Simonas Cooperis ir ponas Stanley. Ponas Bulmeris suprojektavo paauksuotus auskarų stiklus ir pelmetus, esančius miegamajame ir valgomajame; pastaroji yra Allysono McDermotto puošta raudonomis pulkomis kaip gruzinų Dunechto portretų fonas.

Svetainė nudažyta žalia spalva (akvareliais), o tankus klasikinių peizažų pakopų pakabinimas suderintas su Eliziejaus vaizdais iš langų. Puikios stiklinės sietynai šiuose kambariuose ir ormolu „Colza“ liustra su tulpių atspalviais laiptų salėje primena puikias „Regency“ šviestuvų detales iš „Hancock & Rixon“, jų dešimčių prekybininkų, Vindzoro pilyje.

Nors apdaila ir baldai yra istoriškai informuoti, jie yra atsipalaidavę ir patogūs, kaip ir tinkami šeimos namams. Tai ypač akivaizdu iš žavių miegamųjų, įskaitant tuos, kurie yra naujo mansardinio stogo, serijoje. Jie ir elegantiški ovalūs laiptai į viršutinį aukštą yra naujo dizaino.

Pietinis aukštis nuo sodo

Pagrindiniuose kambariuose išsaugotos turtingos istorinės detalės, įskaitant paauksuotas tinkas, karnizai, marmuriniai dūmtraukiai ir akmenimis grindžiamos laiptų salės grindys, kurias išsaugojo ponas Pettiferis.

Pačio namo restauravimas ir atgimimas yra suderintas su aplinkinio kraštovaizdžio priežiūra, pagrįsta kruopščiais pono Johnsono tyrimais. Šis darbas sugrąžino istorinius bruožus ir pridėjo tinkamų naujų darbų, visų pirma dėžėje apsidraudusį rytinį parterį su naujomis „Coade“ statulomis ir baseino paviljonu, padedančiu įsitvirtinti svarbiame rytiniame fronte jo aplinkoje. Retas išlikęs gruzinų kriauklių namas buvo suremontuotas ir baigtas statyti, ir tai vėlgi yra ryškus Pitšilio bruožas.

Viso šio kruopštaus darbo, kuris yra daug daugiau nei apsaugos projektas, rezultatai buvo padaryti Pitshillą viena geriausių vietų Vakarų Vakarų Sasekse.

Valgomasis Pitshill namuose, Vakarų Sasekse © Paulo Paulo „Country Life“ paveikslų biblioteka


Kategorija:
Ardgowan namas: „beveik stebuklingas“ išgyvenimas su žavia istorija
Rory Bremner „stebuklingas sienų atsitraukimas“, skirtas parduoti po 10 laimingų metų ir „meilės darbo“ atkūrimo